İnternet habercisi...
   

CHP'den Yine Çatışma Lafları

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, hükümetin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin Cemevlerinin ibadet yeri olarak tanıyan kararını mezhepçi bir bakış açısıyla çeşitli bahaneler uydurarak uygulamadığını ve Kahramanmaraş'da Alevi köylerinin yakınlarına konteyner kentler kurarak aralarında katliam faillerinin de bulunması muhtemel sığınmacılar yerleştirildiğini ve bu şekilde hiç de uzak ve yabancı görülmeyen bir iç çatışmanın temmellerini attığını iddia etti.

Bingöl, "Hükümet bu şekilde, hiç de uzak ve yabancı görünmeyen bir iç çatışmanın temellerini atıyor. Maraş, Çorum ve Sivas örneklerinin yaşandığı ülkemizde, AKP Hükümetinin attığı ya da atmadığı adımların bilinçsiz adımlar olduğunu söylemek safdillik olur." dedi.

Bingöl ayrıca, hükümetin bilerek çatışma ortamını körüklediğini ve bu şekilde 12 Eylül Anayasasında olduğu gibi insanların büyük bir çoğunlukla yeni anayasaya evet demesini sağlamaya çalıştığını iddia etti.


 

CHP
02.06.2016 21:07

Siyaset Etiketli Diğer Haberler



sayfa1.com bir İnternet habercisidir. Önerilmiş, başkası tarafından hazırlanmış haberleri yayınlamaz, haberlere yorum eklemez. Yayınlanan haberler İnternet gezgini habercilerimizin birinci kaynaktan derlediği haberlerdir. Haber sitelerini gezip, hepsinde aynı haberleri görmek sizi sıkıyorsa, huzurunuzu bozmayacak haberler için, sadece haber için sayfa1.com'a bekleriz.
Ana Sayfa : Gizlilik : Kullanım Şartları : İletişim : Mobil Sürüm