İnternet habercisi...
   

İstisnasız Bütün Memurlara 30 Yıldan Fazla Olan Hizmetleri İçin İkramiye Ödenecek

Bakanlar Kurulu’nun TBMM’ye sevk ettiği ve 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanununda değişiklik içeren kanun tasarısı uyarınca, 30 yıldan fazla hizmet süresi olan tüm kamu personelinin emekli ikramiyeleri 1 yıl içinde ödenecek.

Bakanlar Kurulu tarafından Meclis Başkanlığı’na sunulan kanun tasarısına göre, 30 yıldan fazla hizmeti olduğu halde Anayasa Mahkemesi’nin kararı öncesinde emekli olduğu için fazla sürelere ilişkin emekli ikramiyesi almayanlara, alamadıkları ikramiyeler verilecek. 

Bunun için emekli kamu görevlilerinin tasarının yasalaşması sonrasında 1 yıl içinde başvuruda bulunması gerekecek. 

Tasarıya göre, 30 yılı aşan sürelere ilişkin emekli ikramiyesi tutarı 7500 liraya kadar olan kısım başvurudan itibaren ilk 3 ay içinde, kalan kısım ise faiziyle birlikte 2017 yılının aynı ayı içinde ödenecek.

 

Türk Eğitim sen
07.06.2016 21:01

Eğitim Etiketli Diğer Haberler



sayfa1.com bir İnternet habercisidir. Önerilmiş, başkası tarafından hazırlanmış haberleri yayınlamaz, haberlere yorum eklemez. Yayınlanan haberler İnternet gezgini habercilerimizin birinci kaynaktan derlediği haberlerdir. Haber sitelerini gezip, hepsinde aynı haberleri görmek sizi sıkıyorsa, huzurunuzu bozmayacak haberler için, sadece haber için sayfa1.com'a bekleriz.
Ana Sayfa : Gizlilik : Kullanım Şartları : İletişim : Mobil Sürüm